We know how to pack success

PET360® bekers, de beste optie bij circulair gebruik

Circulaire PET360® bekers van Bordex Packaging hebben fantastische eigenschappen en zijn daarom vaak onvervangbaar. Als onderdeel van een circulaire economie kunnen ze uitstekend worden ingezet op festivals en andere evenementen, mits ze volledig worden gerecycled. Na gebruik moeten ze dus op een snelle, efficiënte wijze worden ingezameld voor recycling, zodat het post-consumer PET afval ook weer volledig kan worden ingezet voor nieuwe bekers.

Afval optimaal scheiden d.m.v. watermerk

Recyclen begint met optimaal sorteren. Gelet op de grote belangstelling voor PET360® bekers is Bordex Packaging naast handmatige sortering ook op zoek naar nieuwe, efficiëntere mogelijkheden. De oplossing is nu binnen handbereik: een digitaal watermerk wat eenvoudig tijdens de productie van PET bekers kan worden aangebracht. Iedere beker beschikt hiermee als het ware over zijn eigen DNA. Het watermerk, ontwikkeld door Filigrade, maakt het mogelijk om plastic bekers op meerdere plaatsen onzichtbaar te markeren. Hiermee kunnen de bekers volledig geautomatiseerd worden uitgesorteerd. Zo wordt PET360® afval binnenkort nog eenvoudiger en sneller omgezet tot nieuwe, waardevolle grondstof. Afval vertegenwoordigt immers economische waarde.

Sneller, efficiënter uitsorteren!

De testen rondom het sorteren van circulaire bekers en andere kunststof verpakkingen met interactieve watermerken zijn inmiddels succesvol afgerond in het Tomra innovatiecentrum in Koblenz, Duitsland. Daarmee komt het sorteren van allerlei kunststoffen met interactieve watermerken een stap dichterbij. De verwachting is dat eind 2019 de eerste afvalverwerker volledig operationeel zal zijn met deze verfijnde sorteringstechniek.

Informatie of interesse in PET360® glazen mét digitaal watermerk?

Ali Keskin (Accountmanager) informeert u graag!

Telefoon      : 055-5996524
Mobiel         : 06-29413097
Email           : akeskin@bordex.nl

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info