Nieuws & Events

Bordex Packaging laat innovatie zien op Empack Brussel

Als trendsetter in innovatieve, efficiënte en veelzijdige packaging solutions ontbreekt Bordex Packaging niet op hét ontmoetingsmoment van de verpakkingsbranche: Empack in Brussel! De vakbeurs met meer dan 180 exposanten wordt georganiseerd op 25 en 26 november aanstaande in Brussels Expo (hal 7). Bordex Packaging presenteert de nieuwste technologie, producten en materialen.  U vindt ons in stand H220. Welke innovaties kunt u van ons verwachten?

EcoFit® M-serie: tot 30% minder materiaal!
De revolutionaire EcoFit® technologie garandeert de positieve eigenschappen van spuitgiettechniek, maar met veel minder materiaal en dus een aantrekkelijker prijsniveau. Daarmee komt Bordex tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingen. Een prachtig voorbeeld is onze nieuwe EcoFit® M-serie: extreem helder en geproduceerd met 30% minder materiaal. De nieuwe, complete range (maaltijd)schalen is leverbaar in 1-, 2- en 3-vaksuitvoeringen én diverse hoogtes (van 30 mm tot maar liefst 80 mm hoogte!)

 

Handige emmertjes voor fruit en snackgroenten met deksel
Met de glasheldere, veilige en opvallend bedrukte emmertjes van Bordex blijven snack- producten in topconditie. Onze veelzijdige mini-emmertjes spelen in op twee belangrijke trends: gezondheid en gemak. Handige, kleine verpakkingen voor ieder moment van de dag. Ideaal voor snackgroenten en fruit, zoals tomaat, komkommer, bes, en druif. Leverbaar met drie verschillende deksels, met of zonder opening/perforatie). Stevig, uiterst budgetvriendelijk én -met de mogelijkheid voor haarscherpe illustraties, logo’s en productinformatie- uiterst representatief! 


Nieuw! Bordanil. De innovatieve Topsealfolie
Bordanil is een topkwaliteit topsealfolie met uitstekend beschermende eigenschappen. Deze nieuwe polyester film biedt een optimale bescherming en een aantrekkelijke presentatie van uw product! De folie is uitermate geschikt voor het sealen van een breed scala verpakkingen in verschillende gangbare materialen, zoals APET, CPET, rPET, PVC en PLA. Bordanil folie heeft een breed temperatuurbereik van -40°C tot 200°C. Dankzij het glasheldere, soepele materiaal -dat geschikt is voor fullcolour bedrukking- worden uw kwaliteitsproducten opvallend en aantrekkelijk gepresenteerd. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.


Registreer hier voor gratis toegang


LOCATIE
Brussels Expo - Hal 7
Belgiëplein 1
BE-1020 Brussel


DATUM
Woensdag 25 november 2015: 10.00 - 18.00
Donderdag 26 november 2015: 10.00 - 17.00


Meer informatie:

Wim Hassink
Product Marketing Manager
T +31 (0)6-53312281

E Whassink@bordex.nl

Handig! Download the easyFairs App:

 

 

Bordex Packaging: sterk in bedrukte en onbedrukte AGF glazen!

Onze veelzijdige (PET)  AGF glazen bieden glasheldere voordelen. Ze worden breed ingezet, onder meer voor snoeptomaatjes en andere groentensnacks. Bordex levert AGF-glazen in 7 populaire inhoudsmaten, variërend van 270 tot bijna 1000ml. De glazen worden veelal op eigen matrijzen  geproduceerd. De bijbehorende deksels (incl. strawslot) kunnen  worden geleverd in platte en bolle versie.  En met een kleurrijke bedrukking van hoge kwaliteit geeft u de bekers een extra attentiewaarde!  Bordex staat garant voor een uitstekende drukkwaliteit en een snelle levering. Bedrukking is mogelijk tot maar liefst 8 kleuren. Leverbaar vanaf 50.000 glazen!

Glashelder, veilig en 100% recyclebaar
PET-glazen zijn uiterst helder, licht en prettig in het gebruik. Tegelijkertijd zijn ze slagvast en splintervij, dus optimaal veilig. De glazen worden deels geproduceerd uit rPET (gerecycleerd PET). Het gebruik van rPET betekent niet alleen een aanzienlijke energiebesparing, het levert ook een gereduceerd gebruik van ‘virgin’ grondstoffen op. Om de huidige helderheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen worden de glazen vervaardigd uit maximaal 30% post-consumer PET. rPET is een 100% veilig en ‘food approved’ alternatief.

Scherpe calculatie, scherp aanbod!
De AGF glazen van Bordex Packaging worden efficiënt geproduceerd in Polen op de nieuwste en snelste Gabler machines. Hierdoor is Bordex Packaging in staat om scherp  te calculeren, waardoor we onze klanten altijd het beste aanbod kunnen doen. Niet alleen met een uitstekende prijs, maar ook met een optimale kwaliteit van de glazen. Neem ook de proef op de som en neem contact op met onze collega’s van de afdeling Sales.

Meer informatie:
Arnold de Weerd, Salesmanager Nederland,
+31 (0)6 512 31496
adeweerd@b
ordexpackaging.nl

{LST_ITEMS:2569}

BORDEX kiest B-Surprised goede doelen 2014 ‘dicht bij huis'

Het is een goede traditie bij Bordex Packaging: de jaarlijkse Bordex B-surprised actie. Hiermee ondersteunen wij inmiddels al voor het derde jaar op rij een aantal goede doelen. Bordex onderstreept hiermee de maatschappelijke betrokkenheid, een onmisbaar aspect van ons ondernemerschap.

De afgelopen jaren hadden wij onze relaties in Nederland, België en Duitsland gevraagd om een aantal goede doelen aan te reiken, waarna er uit de vele aanmeldingen een selectie werd gemaakt. Dit jaar lijkt het de Goede Doelen Commissie een mooie gedachte om ons doel ‘dicht bij huis’ te selecteren, namelijk in Apeldoorn. Wij hebben besloten om een aantal inwoners van Apeldoorn, met beperkte bestedingsmogelijkheden, te verrassen met een aantal spullen waar zij dringend behoefte aan hebben. En wat ons betreft kan dat van alles zijn, zoals bijvoorbeeld een nieuwe PC, een wasmachine of een fiets voor een van de kinderen.


Inmiddels zijn wij in contact gekomen met Renate Kreuwel, coördinator Algemene Hulp van de Apeldoornse Stichting ‘De Kap’. De Kap is al ruim 45 jaar actief in de informele zorg. Het steunpunt mantelzorg biedt ondersteuning bij zo’n 800 mantelzorgers en de vrijwillige hulpdienst van De Kap heeft 560 vrijwilligers actief. Zij geven ondersteuning in de thuissituatie waar geen of amper een sociaal netwerk is en vaak weinig financiële middelen zijn. De Kap biedt hulp en ondersteuning in naar schatting 2.200 thuissituaties.


Gezamenlijk hebben wij inmiddels de uitgangspunten en mogelijkheden voor de Bordex B-surprised actie in kaart gebracht. De komende weken gaat het team van vrijwilligers bepalen welke 5 tot 10 personen/gezinnen voor dit extra steuntje in aanmerking komen. De wensen zullen wij uiteraard zo snel mogelijk, maar uiterlijk januari 2015 in vervulling laten gaan.
 

Tenslotte dank ik u -namens alle Bordex Packaging collega’s- hartelijk voor de bijzonder prettige samenwerking in 2014. Wij wensen u hele fijne feestdagen en zowel zakelijk als privé een succesvol 2015. Ons complete team is u ook in 2015 weer graag van dienst.

 

Hartelijk groet, 

 

Bert Hengeveld,
Managing Director

{LST_ITEMS:2569}

Bordex Packaging preferred supplier van Etihad Airways.

Bordex Packaging levert wereldwijd aan diverse luchtvaarmaatschappijen en sinds deze maand is Bordex ook officieel gekozen als ‘preferred supplier’ van Etihad Airways. Eitihad is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (2013 World's Leading Airline) en heeft zich ontwikkeld tot een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen in de geschiedenis van de commerciële luchtvaart. Met een moderne vloot van 102 vliegtuigen en meer dan 210 vliegtuigen in bestelling is Etihad een mooie toevoeging aan ons klantportfolio in Airline Packaging.

Airline Food Packaging is een van de 3 marktsegmenten van Bordex Packaging. Met diverse hoogwaardige verpakkingen en folies maken wij in dit segment de laatste jaren een interessante groei door.  De sector kenmerkt zich onder meer door met grote volumes snel, efficiënt en effectief in te spelen op ontwikkelingen.  Bordex Packaging is actief op het gebied van trays en folie. Onze ovenbestendige CPET trays zijn – in combinatie met ovenbestendige topseal folie- belangrijke speerproducten in ons assortiment. De folie kan worden bedrukt in iedere gewenste bedrukking tot maar liefst 8 kleuren! De voordelen ten opzichte van conventionele verpakkingen op gebied van gewicht, duurzaamheid en hygiëne zijn enorm. Bovendien is deze ‘oven-ready packaging’ ook kostentechnisch zeer interessant.

Bordex Packaging en uiteraard ook alle productielocaties voldoen aan de geldende eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, gebaseerd op nationale en internationale regelgeving en standaarden, zoals HACCP, ISO en BRC. Met onze uitgebreide expertise in foodverpakkingen zijn wij een aantrekkelijke partner voor verpakkingen in de luchtvaartindustrie.

Meer informatie over onze verpakkingsoplossingen de luchtvaartindustrie?

Arnold de Weerd
Sales Manager Airline Packaging
T:  +31 (0)6-51231496
E:  adeweerd@bordex.nl

Bordex ontvangt BRC certificaat Storage & Distribution

Op 10 juli jl. werd door DNV-GL het BRC Storage & Distribution certificaat afgegeven aan Bordex Packaging. Daarmee voldoet het bedrijfsproces van Bordex, van inkoop en opslag tot distributie aan alle eisen om de kwaliteit van onze verpakkingen en folies te waarborgen.

Het British Retail Consortium (BRC) is een Britse brancheorganisatie van detailhandelaren. BRC heeft vanaf 1998 een aantal certificatiesystemen opgesteld voor bedrijven in de voedingssector, waaronder ‘Storage & Distribution’. Afnemers baseren hun leverancierskeuze mede op basis van dit belangrijke certificaat.

 

Het opzetten en implementeren van deze BRC norm geeft de branche zekerheid tot voedselveiligheid en integriteit in de keten. Afhankelijk van de bedrijfsactiviteiten zijn er één of meerdere toetsingscombinaties, zoals opslag, opslag en distributie of opslag en groothandel. Bordex Packaging heeft gekozen voor opslag en groothandel.

Om de kwaliteit ook in de toekomst te borgen zal er jaarlijks een audit plaatsvinden, waarbij Bordex er naar streeft om telkens een betere prestatie te leveren.

 


 

Voor meer informatie:
Michel Wemmers
BRC Project Manager
Email: mwemmers@bordex.nl

 

Klik hier voor het certificaat. 

Home - Producten - FAQ

Antwoorden op veelgestelde verpakkingsvragen

Over verpakkingen kunnen we veel vertellen. Op verschillende vragen die we regelmatig krijgen geven we u hier graag de antwoorden.


Kunststofherkenning: welk symbool staat waarvoor?
De grondstof voor kunststoffen is aardolie. Daaruit wordt onder andere nafta gemaakt, dat kan worden gekraakt tot monomeren (moleculen). Door deze monomeren aan elkaar te 'rijgen' ontstaan zogenaamde polymeren. Elke polymeer heeft unieke eigenschappen. Deze karakteristieken zijn bepalend voor de materiaalkeuze voor een verpakking. Polymeren kunnen worden voorzien van additieven om gewenste producteigenschappen te realiseren. Ook kunnen verschillende kunststoffen in laagjes op elkaar worden gehecht (laminaten), waardoor hun eigenschappen worden gecombineerd. De basisgrondstof herkent u aan het bijpassende symbool.
Bordex Packaging maakt o.a. gebruik van polypropyleen (PP), polystyreen (PS), polyethyleen tereftalaat (PET), APET en CPET. Op onze verpakkingen staat een symbool, waaraan u het soort kunststof kunt herkennen. Het symbool bestaat uit drie pijltjes in een driehoek met daarin een cijfer. Om welk materiaal het gaat ziet u in het overzicht.
Is mijn verpakking geschikt voor Magnetron of vriezer?
Het kan belangrijk zijn dat de verpakking van uw kwaliteitsproduct aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Bijvoorbeeld geschikt zijn voor gebruik magnetron of vriezer. Voor welk materiaal kiest u dan? Onze MateriaalSelector geeft het antwoord!
Bordex Packaging heeft van alle materialen de belangrijkste eigenschappen op een rijtje gezet. Op basis van uw eigen wensen kunt u met behulp van de MateriaalSelector zelf het materiaal selecteren dat voor toegevoegde waarde zorgt.
Wat is DEHA (DOA) en wat is de relatie tot PVC-folie?
PVC-folie heeft gunstige eigenschappen. Bijvoorbeeld uitstekende prestaties bij lage temperaturen, een hoog rekbaarheidgehalte, een zeer goed geheugen, een ongeëvenaarde transparantie en het vermogen om vers voedsel te bewaren dankzij de eigenschap zuurstof door te laten. Als weekmaker was DEHA (Di-2- ethylhexyl adipate), ofwel DOA, voorheen een essentieel bestanddeel van deze folies.
Om de gezondheid van de consument te beschermen tegen migratie van DOA hebben de Europese autoriteiten strikte grenzen gesteld aan de migratie van weekmakers uit folie in verpakt voedsel (Europese Richtlijn 2002/72-EC en latere amendementen). Fabrikanten hebben de chemische formules van hun folies moeten aanpassen om de potentiële migratie van plastic additieven te minimaliseren. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van verschillende folies, speciaal voor het inpakken van verschillende soorten voedsel. In overeenstemming met de Europese richtlijn 'Packaging Essential Requirements' (94/62/EC) hoeft er slechts een minimale hoeveelheid van deze dunne folie te worden gebruikt, zodat het effect op het milieu te verwaarlozen is. PVC is bovendien recyclebaar.
Is er ook een DEHA (DOA)-vrije folie beschikbaar?
Jazeker! Bordex Packaging ontwikkelde samen met Global Plastics een PVC-clingfilm waaraan geen DOA is toegevoegd. Deze 'DOA-vrije PVC-folie' is de eerste en vooralsnog enige folie zonder weekmakers.
Tot nu toe is de weekmaker DEHA (Di-2-ethyl hexyl adipate) of 'DOA', een essentieel bestanddeel van folies geweest. Migratie van weekmakers in verpakt voedsel is een erkend nadeel. Europese autoriteiten hebben hiervoor strikte grenzen vastgesteld. Om de migratie te minimaliseren worden de folies aan de producten aangepast. DEHA migratie varieert namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld het vetgehalte van een product maar ook onder invloed van omstandigheden met betrekking tot verpakking en opslag.
De DOA- vrije PVC-clingfilm is geschikt voor alle toepassingen, ongeacht de aard van het verpakte voedsel. De folie biedt volledige veiligheid. Dat stelt gebruikers in staat om het aantal folies voor de diverse producten drastisch te verminderen, met als extra voordeel een aanzienlijke besparing op logistieke kosten. De folie is in Duitsland getest door het Fraunhofer Instituut.
Wat is EPS?
EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Het is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof die in de volksmond 'piepschuim' wordt genoemd. EPS wordt al bijna 50 jaar voor velerlei doeleinden toegepast. Het is van oorsprong bedoeld als isolatiemateriaal maar het wordt ook veel gebruikt in verpakkingen. Iedere kubieke meter EPS bevat ongeveer 10 miljoen bolletjes, ook wel parels genoemd. Elke parel telt 3.000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. Concreet bestaat EPS voor slechts 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Vocht (en waterdamp) tasten EPS niet aan. Grote mechanische belastingen kunnen dankzij de specifieke celstructuur worden opgenomen. EPS-producten zijn licht van gewicht. EPS is een 'monomateriaal': het bestaat uit één materiaalsoort en is daarom uitstekend recyclebaar. Bovendien is EPS grondwaterneutraal.
Wat is het verschil tussen CPET en APET?
Amorf PET = APET), gekristalliseerd PET = CPET. In 1941 werd PET gepatenteerd door Calico Printer's Association of Manchester. De PET-fles werd gepatenteerd in 1973. Thans wordt PET toegepast in veel kunststofverpakkingen. Het grootste verschil is dat CPET gedeeltelijk gekristalliseerd is, terwijl APET amorf is. De gekristalliseerde structuur van CPET zorgt er voor dat het stabiel is bij hoge temperaturen. Een bijkomend voordeel van zowel APET als CPET is dat het volledig recyclebaar is. Vanwege de gedeeltelijk kristallijne structuur is CPET dus ondoorzichtig, terwijl APET glashelder is. Veel CPET-producten hebben een APET-toplaag als standaard. Dit zorgt voor CPET-producten met zeer goede sealeigenschappen en een mooie glossy afwerking. CPET is geschikt voor gebruik tussen -40ºC en +220ºC dankzij de kristallijne structuur. CPET biedt een zeer goede barrière tegen zuurstof, water, koolstofdioxide en stikstof. APET is geschikt voor gebruik tussen -40ºC en +70ºC.
Stretchfolie. Welke folie is geschikt voor welke toepassing?
Bordex Packaging heeft diverse stretchfolies in haar assortiment die geschikt zijn voor verschillende toepassingen toepassingen. Welke stretchfolie kunt u waarvoor gebruiken?

Type Ultimate Deze heldere multifunctionele folie is een enkellaags PVC-film en ontwikkeld voor producten zoals gevogelte, vlees, vis en kaas. Uitstekende rek en souplesse, waardoor deze folie op diverse schalen en verschillende half- en volautomatische verpakkingsmachines gebruikt kan worden.
Type HLP Deze enkellaags PVC-folie heeft een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. De karakteristieken van deze folie zijn ontwikkeld voor een verbeterde bescherming van uw verse producten, zoals champignons, aardbeien en salades. Verwerkbaar op de meest voorkomende verpakkingsmachines. Type H Enkellaags PVC-film, ontwikkeld voor groente en fruit. Deze soepele folie geeft uw product een heldere uitstraling en heeft een goede verwerkbaarheid op uiteenlopende verpakkingsmachines.
Type SPM Deze multifunctionele folie is een dubbellaags PVC-film die is ontwikkeld voor producten zoals gevogelte, vlees, vis en kaas. Uitstekende rek en souplesse, waardoor deze folie op diverse schalen en verschillende half- en volautomatische verpakkingsmachines gebruikt kan worden.
Type Elite Dubbellaags PVC-film, ontwikkeld voor groente en fruit. Deze soepele en sterke folie geeft uw product een heldere uitstraling en heeft een goede verwerkbaarheid op uiteenlopende
verpakkingsmachines.
Type FXA/FXB Dit is een sterke dubbellaags PVC-folie met een uitstekende verwerkbaarheid. Deze sterke folie biedt bescherming onder de meest extreme condities en is speciaal ontwikkeld om artikelen op te slaan in de vriezer. Verwerkbaar op de meest voorkomende verpakkingsmachines.
Welke types krimpfolie zijn er leverbaar?
Bordex Packaging kan glasheldere folies in diverse formaten uit voorraad leveren. De krimpfolies zijn uiterst gebruiksvriendelijk en inzetbaar voor verschillende verpakkingsdoeleinden.
Type BVS - Dubbelgeslagen of vlakke PVC-folie voor diverse toepassingen van 15 tot 40my. De folie is o.a. geschikt voor het verpakken van CD's, DVD's, geschenkpapier, kantoorartikelen en cosmetische artikelen.
Type BK8 - Dubbelgeslagen of vlakke Polyolefine-folie, beschikbaar vanaf 12,5my. Geschikt voor diverse verpakkingsmachines. De folie is bijvoorbeeld geschikt voor het verpakken van CD's, DVD's, geschenkpapier, kantoorartikelen en cosmetische artikelen.
Type ATS - Dit is een nieuwe generatie Polyolefine-folie, beschikbaar vanaf 13my. Deze folie heeft uitstekende hot-slip eigenschappen. Dit betekend dat de folie heel soepel over de machine loopt. Heeft een uitstekende krimp bij lage temperaturen en is daarmee uitermate geschikt voor L- sealers. Folie is o.a. geschikt voor het verpakken van CD's, DVD's, geschenkpapier, kantoorartikelen en cosmetische artikelen.
Type ATSF Heldere en glanzende Krimpfolie met een anticondens-laag. Deze anticondens-laag zorgt ervoor dat zich geen druppels vormen aan de binnenzijde van de verpakking. Beschikbaar vanaf 12,5my. Speciaal voor het verpakken van verse producten, zoals broccoli en diverse koolsoorten.
In welke breedtes en mogelijkheden is cateringfolie verkrijgbaar?
Bordex Packaging is een belangrijke aanbieder van cateringfolie. Verschillende opties zijn beschikbaar.

Optie 1 - Refill rollen. Deze zijn beschikbaar in drie verschillende maten en te gebruiken in metalen dispensers of roestvrijstalen dispensers.
Optie 2 - Cutterboxen. De rollen zijn 30cm en 45cm breed, verpakt in een kartonnen doos met mes. De cutterboxen zijn gemakkelijk en handig in gebruik.
Optie 3 - Perforollen. Deze rollen zijn geperforeerd en worden gebruikt met een metalen dispenser voor één of twee rollen. Deze folie is speciaal bedoeld voor het verpakken van voedingsmiddelen in de cateringindustrie. Wij leveren diverse standaard afmetingen.
Welke mogelijkheden hebben wij met betrekking tot topsealfolies?
Bordex biedt een compleet assortiment topsealfilms, waaronder ook de sealable polyesterfilms, geproduceerd door DuPont. Deze films vormen een uitstekende topseal voor bijna alle schaalmaterialen en geven goede presentatie in de winkelschap, de vriezer of in de oven. De barrièrefilms zorgen voor excellente productuitstraling en verlengen de houdbaarheid. De volgende materialen zijn onder meer te gebruiken: PE, PP, PS, PVC, PET en aluminium. Bordex Packaging heeft diverse types in haar assortiment:
- Mylar® RL serie
- Mylar® OL serie
- Mylar® 850 serie

TOPLEX FILM - Dit is een 7-11 laags topsealfolie die uitermate geschikt is voor het topsealen van PE, PP, PS, PET en PVC. Wij onderscheiden hierin drie soorten:
- TOPLEX HB (high barrier film)
- TOPLEX MB (medium barrier film)
- TOPLEX LB (low barrier film)
Is Bordex Packaging producent of een handelsbedrijf? En wat zijn de voordelen van deze strategie?
Bordex Packaging kiest er bewust voor om de productieactiviteiten onder te brengen bij externe leveranciers. Ervaring leert dat we dankzij de unieke samenwerking met verschillende, gespecialiseerde productiebedrijven (onze preferred suppliers) altijd snel, flexibel en competitief kunnen inspelen op de trends en ontwikkelingen in de markt. Zo kunnen we altijd de juiste invulling geven aan uw specifieke verpakkingbehoeftes.
Wie zijn onze preffered suppliers?
De bedrijven waarmee we samenwerken hebben veelal een exclusieve route-to-market via Bordex Packaging, en daardoor profiteren onze klanten optimaal van de vele verpakkingsmogelijkheden. Onze geselecteerde toeleveranciers beschikken over 'state of the art' technologie, concentreren zich in eerste instantie op hun eigen productieproces en zijn vaak specialist in bepaalde verpakkingen. De combinatie van de beste faciliteiten met relatief weinig kosten resulteert in scherpe kostprijzen. Mede dankzij de unieke samenwerkingsverbanden tussen onze klanten, onszelf en onze suppliers, kunnen we binnen én buiten landsgrenzen altijd snel schakelen en daardoor aan vele verpakkingswensen voldoen.
Wie zijn onze preferred suppliers? Hebben jullie eigen matrijzen?
Bordex Packaging investeert inderdaad in eigen matrijzen. Op deze manier kunnen we in de komende jaren in toenemende mate unieke concepten introduceren. Dat levert exclusieve verpakkingsoplossingen op die zijn afgestemd op onze vier centrale marktsegmenten. Om daar ook in de nabije toekomst de juiste invulling aan te kunnen geven onderhouden we diverse (inter)nationale contacten met trendwatchers, onderzoek- en designbureaus. Zo kunt ook ú profiteren van exclusieve verpakkingsoplossingen die tot in alle details aansluiten bij uw wensen en eisen.