We know how to pack success

Fast Packaging & EcoFit®. Een sterke combinatie.

De levenscycli van producten worden korter en daarmee ook de levenscycli van verpakkingen. De markt vraagt daarom om snellere introducties en een kortere time to-market. Voor een snelle productintroductie is de combinatie Fast Packaging & EcoFit® ideaal. Het concept maakt het namelijk mogelijk om snel te reageren op marktontwikkelingen en relatief goedkoop een eerste serie op de markt zetten.Bij de productie van EcoFit® schalen staan de spuitgietmatrijzen aan het begin van de spuitgietcyclus iets open. Hierdoor kan onder een lagere druk worden geïnjecteerd, waardoor er tot zo’n dertig procent minder kunststof nodig is. Bovendien worden er met de EcoFit® technologie aanzienlijke besparingen gerealiseerd op cyclustijd en energieverbruik.

Low cost matrijs-concept: goed, snel en relatief voordelig

Bordex Packaging ontwikkelde samen met de matrijzenbouwer vernieuwende matrijzen, die niet alleen een stuk sneller te vervaardigen zijn, maar ook een flink stuk goedkoper zijn dan een traditionele productiematrijs. En dat is ideaal bij introducties van vernieuwende concepten. Afnamezekerheid speelt dan namelijk een belangrijke rol. Als de introductie eenmaal een succes is, dan kan de klant na enige tijd beslissen om een definitieve matrijs aan te schaffen voor grotere series. Deze kost dan weliswaar meer, maar je kunt er ook veel grotere series mee produceren.

Dé ideale tweetrapsraket

Afhankelijk van de complexiteit van het product en de matrijs lag de levertijd van een spuitgietverpakking voorheen rond de vijf maanden. Met Fast Packaging is dit teruggedrongen naar zes weken. Eerst kies je voor een ‘low cost matrijs-concept’ en verlaag je het investeringsrisico. Slaat het product aan, dan schakel je over op een meer duurzame matrijs voor grote runs.

Food producenten en retailorganisaties beginnen de nieuwe technologie te ontdekken en inmiddels staan er diverse EcoFit® (custom-made) verpakkingen in de schappen.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, maar ook telefonisch: +31 (0)55 599 65 00.

 

ah-maaltijdtraysatebakje-ecofit saladebakje-ecofit

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info