360BOX: eenvoudig PET bekers inzamelen voor recycling

De horeca krijgt vanaf 1 juni groen licht om weer beperkt gasten te ontvangen. Na weken van verplichte sluiting staan ondernemers te popelen om hun tapkranen weer te laten lopen. Daarbij wordt het de uitdaging om klanten een comfortabel en veilig gevoel te geven. Veel ondernemers kiezen daarom voor plastic bekers (soft cups) vanwege veiligheid en hygiëne. Maar inmiddels leven we ook in een tijd waar recycling een must is. Hoogste tijd dus voor de 360BOX. Een opvallende verzameldoos voor gebruikte PET bekers. Want plastic afval is niet langer het einde van een cyclus, maar de start van nieuwe grondstof!

Plastic bekers recyclen

Plastic bekers, maar dan wel recyclen

Wel plastic bekers, maar zo min mogelijk (rest)afval. Hoogste tijd om de keten sluiten! Het closed-loop systeem is voorlopig alleen mogelijk met PET/PET360® bekers. PET is namelijk het enige materiaal dat 100% food-safe kan worden hergebruikt voor de productie van nieuwe bekers. Bestel de PET-bekers samen met minimaal 3 stuks PET360 boxen (altijd inclusief binnenzak, grondpennen en posters). Plaats de afvaldozen op je terras of bijvoorbeeld bij de bar. Dankzij de duidelijke instructies wordt de klant direct meegenomen in het proces van recyclen. Hij drinkt, geniet en recyclet. Door het gebruik van losse verzamelzakken zijn de 360-boxen meermalig in te zetten. Het is wel belangrijk dat er geen ander afval bijkomt, zoals blikjes of kartonnen bekers. Anders gaan de zakken alsnog naar de vuilverbranding en dat is uiteraard zonde. Zijn de zakken eenmaal gevuld, dan kun je eenvoudig een afhaling inplannen op FestivalCup.nl en binnen no-time wordt het plastic PET-afval (360BOXEN en/of losse verzamelzakken) opgehaald.

Keurig ingezameld, maar wat nu?

Het ingezamelde PET plastics is de start van onze recycling route! Het PET plastic wordt verzameld in Apeldoorn, gebaald en vervolgens per volle truck afgeleverd bij de PET verwerker. De resten (dopjes, etiketten) worden verwijderd, het materiaal wordt gereinigd en vervolgens in kleine snippers gesneden. Deze ‘flakes’ worden verwerkt tot PET360 granulaat korrels. Deze korrels gaan vervolgens naar onze bekerfabriek, die er weer nieuwe PET360® bierbekers van maakt. Kortom: de meest milieuvriendelijke opvolging van dit PET afval.

PET-afval-recyclen

Meer informatie over de 360BOX?

Bezoek onze website: www.festivalcup.nl of neem contact op met Bordex Packaging.

T: +31 (0)55 599 65 00
F: +31 (0)55 599 65 18
E: sales@bordexpackaging.nl

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info