We know how to pack success

Wereldpremière SinterCell™ machine én producten op Interpack 2023

Als missiegedreven verpakkingsbedrijf heeft Bordex Packaging de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet om lineaire processen circulair te maken. Recycling is voor Bordex dan ook één van de oplossingen voor het afvalprobleem. Maar daarnaast geloven wij ook dat plastic waar mogelijk vervangen moet worden door duurzame materialen.

SinterCell™ verpakkingen: duurzaamheid, prijs en goede eigenschappen in één!

SinterCell™ is zo’n uitstekende vervanger voor plastic, vanwege de gunstige mix van prijs, eigenschappen en duurzaamheid. De combinatie van revolutionaire matrijzen, een uniek productieproces en het gebruik van de groenste grondstof maken de eindproducten van SinterCell™ onderscheidend ten opzichte van slle andere gangbare vezelproducten.

Voor de productie van de grondstof (BCTMP pulp) is minder energie nodig en het materiaal heeft een veel hogere opbrengst uit bomen in vergelijking met andere pulpalternatieven. De premium eindproducten zijn FSC-gecertificeerd, magnetron- en ovenbestendig, 100% plasticvrij en BPA-vrij.

SinterCell™ Molded Fiber machine

Wereldpremière SinterCell™ Fiber Molding machine op Interpack 2023

SCE Technology, onderdeel van de Bordex Group, toont op Interpack 2023 de eerste SinterCell™ Molded Fiber machine (de SC-200). Hiermee wordt een nieuwe standaard gezet voor de productie van voedselverpakkingen met cellulosevezels als natuurlijke grondstof. SinterCell™ is een baanbrekende productietechnologie voor relatief goedkope, hoogwaardige vezelverpakkingen. Wat deze wet molded fiber technologie uniek maakt, is de innovatieve matrijstechnologie in combinatie met snelle droging, waardoor vormbare pulp ontstaat die geschikt is voor (food)verpakkingen en disposables. De vezels worden als het ware gemasseerd en in de matrijs langzaam in elkaar geschoven, waardoor een stevige, afbreekbare en recycleerbare verpakking wordt gecreëerd.

Kom langs op Interpack 2023 en maak kennis met SinterCell™

Mis uw kans niet om de eerste  SinterCell™ machine én producten te ontdekken op Interpack 2023! Onze experts staan voor u klaar in hal 9 op stand 9H18. We vertellen u graag meer over de revolutionaire technologie, de eindproducten en alle product- en machine mogelijkheden voor uw bedrijf. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!

Sales SinterCell™ Molded Fiber machine       Fiber Molding machine

Praktische info:

  • Standnummer: Hall 9 – Stand 9H18 
  • Locatie: Messe Düsseldorf
  • Datum: 04-10 mei 2023
  • Openingstijden: dagelijks van 10:00 – 18:00 uur.

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info