We know how to pack success

PET360®. Disposables én verpakkingen van 100 procent post-consumer PET.

Om plastic afval goed te kunnen recyclen is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mono-stromen worden gecreëerd. Het scheidingsproces wordt dan sterk vereenvoudigd. Verpakkingen en disposables, gemaakt van 100% PET zijn daarom uitermate geschikt voor recycling. Een mix van gerecycleerd en nieuw PET is al jarenlang gebruikelijk in productie; het aandeel recycled PET wordt de laatste jaren steeds groter! Met de lancering van PET360® is nu mogelijk om bierglazen, shakers en trays te produceren van 100 procent post-consumer PET afval. Verrassend helder, goed stevig en 100% foodsafe. Een regelrechte doorbraak in de ontwikkeling van duurzame verpakkingen.
Recycled PET glazen

PET360® glazen: dé perfecte oplossing voor duurzame evenementen

Een belangrijk deel van het afval dat tijdens evenementen vrijkomt bestaat uit plastic bier- en drinkbekers. Op de juiste manier omgaan met dit afval is inmiddels onderdeel van de Nederlandse evenementencultuur. PET360® bier- en drinkglazen zijn gemaakt van 100% gerecycled PET afval en kunnen na gebruik worden ingezameld voor de productie van nieuwe PET glazen. Na het evenement wordt het PET afval gereinigd, vermalen en omgezet naar niet PET360® granulaat; dé grondstof voor nieuwe bierbekers. Er wordt geen korrel nieuw PET meer aan toegevoegd. Zelfs het snijafval wordt zorgvuldig verzameld en verwerkt. Daarmee wordt het PET360® thermovormprocedé 100% cradle to cradle.

Stevige duurzaamheidsambitie

Met de commercialisatie van PET360® (100 procent hernieuwbare en recyclebare PET) is een belangrijke doorbraak in recycling bereikt. Bordex Packaging zal de komende jaren het gebruik van nieuw PET in glazen, bekers en bakjes steeds verder gaan beperken. Ons doel: het gebruik van virgin PET in 2027 te reduceren tot nul procent. De introductie van PET360® is een belangrijke stap in deze duurzaamheidsambitie.

 

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info