We know how to pack success

Circulaire ‘PET360®’ drinkbeker wint German Design Award 2019

PET360® drinkbekers en shakers van Bordex Packaging zijn door de internationaal befaamde German Design Awards uitgeroepen tot winnaar in de categorie Excellent Communications Design. Uit ruim 5.400 inzendingen heeft een panel van experts de beste communicatie- en productdesigns uit binnen- en buitenland gekozen. De circulaire PET360® beker overtuigde deze jury in de categorie Packaging en beloont Bordex met de ‘Winner’ Award. De jury noemt het een spannend product dat op verschillende manieren kan worden gebruikt, maar bovenal helpt het kunststofafval te verminderen, zonder daarbij de voordelen van kunststof op te offeren.

PET360® DRINKBEKERS: 100% CIRCULAIR

PET360® zijn circulaire drinkbekers glazen, geproduceerd uit 100% post-consumer PET-afval. Er wordt geen korrel nieuw (virgin) PET aan toegevoegd, terwijl de grondstof z’n waarde niet verliest. Maar zeker zo belangrijk, het gesloten 360°-ecosysteem erachter (The One Project). In zes traceerbare processtappen (verzamelen, persen, reinigen, vlokken, PET360®-korrels én productie) worden gebruikte bekers getransformeerd naar grondstof voor nieuwe bekers. Een ‘closed loup’ systeem met 0 procent afval!

Circulaire PET360® drinkbeker wint German Design Award 2019

AANTOONBAAR ONDERSCHEIDEND

De German Design Council is in Duitsland de hoogste autoriteit op het gebied van ontwikkelingen in de designindustrie en stelt zich als doel unieke ontwerptrends te ontdekken, te presenteren en zich te onderscheiden. Alleen producten die aantoonbaar baanbrekend en onderscheidend zijn, komen voor zo’n toonaangevende award in aanmerking. Dit jaar waren dat er meer dan 5.400 aanmeldingen (44% in de categorie “Excellent Product Design” en 56% in de rubriek “Excellent Communications Design”). De 45 leden tellende internationale jury beslist over de “Special Mention”, “Winner” en “Gold” awards in de 57 subcategorieën, waaronder Packaging.

TROTSE WINNAAR

Met de toekenning van het predicaat ‘German Design Award’ in de categorie Packaging wordt Bordex Packaging gewaardeerd om de proactieve houding op grond van haar duurzaamheidsambitie. Alle winnaars worden vanaf vandaag gepresenteerd op www.german-design-award.com.

De uitreiking vindt op 8 februari 2019 plaats in Frankfurt am Main, tijdens ‘Ambiente 2019’

Bordex Packaging is trots op het winnen van deze award en zet in op meer circulariteit.

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info