Sustainability

Sustainability

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Als het gaat om duurzaamheid nemen we, als trendsetter in de verpakkingsbranche, onze verantwoordelijkheid. Sterker nog, we gaan graag nét even verder. Bijvoorbeeld verder in de vermindering van materiaal- en energieverbruik, efficiënter transport en recycling. Ook als het gaat om verantwoorde ecologische en bedrijfseconomische aspecten bieden we graag meerwaarde.

Optimaal beschermend

We leveren verpakkingsoplossingen van hoge kwaliteit, die we produceren met steeds duurzamere technieken en juist minder materiaal. Een goed voorbeeld is onze unieke EcoFit® spuitgiettechnologie! Dit doen we zónder concessies te doen aan de hoge kwaliteitseisen die onze klanten in de Food Industry, Foodservice en Inflight Catering aan onze verpakkingen stellen.

Lichtgewicht

Bij een scherpe aanpak CO2-reductie hoort de duurzame inzet van materialen. Wij richten ons op lichtere materialen, gemaakt met minder materiaal. Ons gepatenteerde EcoFit®-programma is een exclusieve en revolutionaire spuitgiettechnologie die de positieve (spuitgiet)eigenschappen gegarandeert met maar liefst 30% minder materiaal.

Bewuste keuzes

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een tweede natuur. We zijn scherp als het gaat om verantwoorde productieprocessen, een beperking van de hoeveelheid afval en recycling van materiaal. Dit verwachten we ook van onze preferred suppliers. Sámen zetten we de stappen om de negatieve milieueffecten in de totale keten steeds meer te beheersen en te verbeteren.

Hybride techniek: minimale impact op het milieu

Een mooi voorbeeld van milieubewust produceren? De hybride techniek waarmee we onze spuitgietverpakkingen maken. Het proces van elektrische injectie en zelfs het volledig elektrisch spuitgieten (zowel elektrisch injecteren als sluiten) is aanzienlijk duurzamer dan traditionele technieken. Bovendien zijn de machines in de betreffende productiefaciliteit voorzien van een innovatief aandrijfconcept waarmee we sneller én energiezuiniger kunnen produceren.

Meer weten over duurzaamheid?

Vraag het onze ervaren specialisten. Ze kunnen je uitgebreid informeren over de stappen die we zetten in het kader van duurzame producten en processen.

Bordex Sustainability

Meld je direct aan voor onze 3 maandelijkse nieuwsbrief