We know how to pack success

duurzame verpakkingen

Duurzaamheid

Verpakkingen en disposables zijn onmisbaar. Maar het gebruik van plastics brengt wél verantwoordelijkheden met zich mee. Voor mens en milieu. Niemand wil plastic afval zien in zee of op het strand, toch? Bij Bordex Packaging zijn we dan ook continu bezig met de ontwikkeling van duurzame oplossingen.

De levenscyclus van plastic móet beter

Plastic verpakkingen en disposables zijn onmisbaar. Ze houden ons voedsel vers tijdens transport en beschermen het tegen invloeden van buitenaf. Ze zorgen voor hygiënische verpakkingen en onbreekbare drinkbekers als veilig alternatief voor glazen. Kunststof is licht in gewicht, veilig en veelzijdig. Kunststof verpakkingen bieden dus veel voordelen voor consument en industrie.

Hoe gaan we om met afval?

Kunststof is een recyclebare, waardevolle hulpbron die we in het kader van de circulaire economie kunnen hergebruiken. Wat wél beter kan? Het beheer van plastic aan het einde van de levensduur. Hoe gaan we om met afval? We moeten kunststof verpakkingen recyclen en zo vaak mogelijk hergebruiken. Zo verlengen we de levensduur van plastic.

Bordex Packaging gebruikt plastics effectiever!

Bordex Packaging ontwerpt en realiseert verpakkingsoplossingen met duurzaamheid in gedachten. Bijvoorbeeld mono-verpakkingen, die maximaal kunnen worden gerecycled. Met onze EcoFit-technologie maken we verpakkingen steeds dunner en lichter. Ook houden we in de ontwikkelfase al rekening met ‘designs voor next use’.

Beter voor milieu én economie

We nemen dus maatregelen die er voor zorgen dat we plastics effectiever gebruiken. En dat we als verpakkingsindustrie meer en meer evolueren naar een circulaire economie. Dat heeft overigens niet alleen voordelen voor het milieu. Ook in economisch opzicht zijn er grote voordelen. Beter recyclen resulteert in lagere kosten en veel minder verspilling.

Duurzame Verpakkingen Bordex BV

PET360® glazen. 100% gerecycled!

Tot voor kort verdwenen plastic glazen na gebruik bij het restafval. De verwerking daarvan kost veel energie en waardevolle grondstoffen worden bovendien vernietigd. Dat is uiteraard slecht voor mens en milieu. Het omschakelen van een lineair naar een circulair systeem is daarom een must. Met PET360® kunnen we wegwerpglazen 100% recyclen. En uit het afval maken we nieuwe disposables.

De cirkel is rond

PET360®is een regelrechte doorbraak in de ontwikkeling van duurzame verpakkingen. De drinkglazen van gerecycled PET kunnen na gebruik worden aangeboden voor recycling. Via een gesloten systeem worden ze weer ingezet als grondstof voor nieuwe glazen. Hét bewijs dat kunststof circulair kan zijn. Daarmee zetten we een flinke stap in de richting van het einddoel: geen impact op de natuur.

Meer weten over duurzame verpakkingen?

Wil je meer weten? Zoek je naar een écht duurzame oplossing? Neem dan contact met ons op!

Contact met Bordex Packaging

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info