We know how to pack success

SinterCell™

Op zoek naar een duurzame alternatief voor plastic verpakkingen? Dankzij de innovatieve SinterCell™ technologie heeft SCE Technology, onderdeel van de Bordex Group, binnenkort een sterke troef in handen. De technologie bestaat uit een uniek in-mould drogend vormvezelproces, dat zich uitstrekt van de voorbereiding van de pulp tot aan het daadwerkelijke eindproduct. Geproduceerd op innovatieve high-speed fiber molding machines, die vezelmateriaal creëert met eigenschappen die nieuw, nuttig en uiterst milieuvriendelijk zijn.

Duurzaam alternatief voor plastic

SinterCell™ is een perfecte vervanger voor plastic op basis van prijs, eigenschappen én duurzaamheid. Uniek in zijn soort, want door de combinatie van revolutionaire matrijzen, een uniek productieproces en de inzet van de groenste grondstof, onderscheidenInterPack Launch SinterCell Molded Fiber Technology de eindproducten zich ten opzichte van andere gangbare fiber producten. Voor de productie van de grondstof (BCTMP pulp) is minder energie nodig en het materiaal heeft een 5 keer hogere opbrengst uit bomen in vergelijking met andere pulp alternatieven. De eindproducten zijn goed stevig, laten zich makkelijk composteren en zijn uitstekend recyclebaar. De grondstofwaarde raakt nooit op. SCE Technology BV toont op de Interpack 2023 de eerste ‘engineered cellulose’ verpakkingsoplossingen. Daarnaast zal Hoting Innovations op de SCE Technology stand de allernieuwste SinterCell™-200 machine tonen. Hiermee wordt een nieuwe standaard gezet voor de productie van voedselverpakking met cellulosevezels als natuurlijke grondstof.

Over Hoting Innovations AB en SCE-Technology BV

De SinterCell™ Technology is ontwikkelend door het R&D team van Hoting Innovations. Zij maken deze technologie wereldwijd beschikbaar voor de verpakkingsindustrie en bieden hiermee kant en klare oplossing voor de transitie van wegwerpverpakkingen van kunststoffen naar koolstofneutrale oplossingen op basis van engineered cellulose. Hoting Innovations gaat vanaf Q4 de productiemachines in Zweden assembleren. De nieuwste high-speed fiber molding machine, de SinterCell™-200, rolt eind dit jaar van de band. SCE Technology BV wordt exclusieve distributeur van de SinterCell™ productietechnologie voor de Europese markt.

Meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, maar ook telefonisch: +31 (0)55 599 65 06 (Arnold de Weerd, Salesmanager SCE Technology BV).

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info