We know how to pack success

PressurePack

Bordex Packaging lanceert de PressurePack magnetronverpakking. Het nieuwe concept bevat een ventiel in de rand van de schaal dat zorgt voor een beheerste drukopbouw tijdens het afvullen, opwarmen of het garen van maaltijden. Het gepatenteerde systeem stoomt maaltijden gaar en zorgt daarbij voor een optimaal smaakbehoud en een knapperige bite.

Geen over- of onderdruk

Het opwarmen van voorgegaarde maaltijden is een belangrijke stap om tot een smaakvolle maaltijd te komen. Het draait hierbij om behoud van kwaliteit, smaak en voedingswaarde. PressurePack helpt daarbij. Het gepatenteerde systeem garandeert de juiste druk tijdens het opwarmen, zonder dat er over- of onderdruk plaatsvindt. Het innovatie EasySteam Ventiel, geïntegreerd in de rand, staat garant voor een gecontroleerde luchtafvoer. Een apart ventiel of het prikken van teveel of te weinig gaatjes in de folie, ter voorkoming van een ophoping van waterdamp of te hoge druk, behoort definitief tot het verleden. De maaltijd wordt onder de beste (gecontroleerde) omstandigheden opgewarmd; niet te droog of te plakkerig.

Eenvoudige werking

Direct na het bereiden van de maaltijd wordt de schaal geseald waarbij de slimme EasySteam Valve de overtollige druk gecontroleerd afvoert. Zodra de maaltijd voldoende is teruggekoeld, sluit het ventiel in de ‘gesloten modus’. De horizontale positie van het ventiel wordt 90° gedraaid naar een verticale positie. De schaal wordt hiermee volledig en luchtvrij afgesloten. De tamper evident sluiting garandeert het éénmalige gebruik. Voordat de eindgebruiker de maaltijd opwarmt, dient de gebruiker de tamper evident verzegeling te verbreken. De maaltijd kan nu de magnetron in.

Garen

PressurePack is niet alleen voor het opwarmen van maaltijden ontwikkeld, maar ook het garen van verse en rauwe ingrediënten gaat eenvoudig én snel. De volledig gecontroleerde stoomoverdracht zorgt dat de maaltijd in een mum van tijd gaar is. Het EasySteam ventiel garandeert exact de juiste druk. Vitaminen, mineralen en smaak blijven goed behouden. In een paar minuten heb je een perfect bereide, verse maaltijd op tafel.

Effectief materiaalgebruik

Het PressurePack systeem met haar ‘air-in, steam-out systeem’ ook geschikt voor autoclaaf en pasteuriseren. Het slimme systeem zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoegd tijdens het opwarmen van een maaltijd. Wordt de druk te hoog, dan voert het ventiel de juiste hoeveelheid stoom af en omgekeerd. Extra materiaal toevoegen voor meer stevigheid van de wanden van de schaal is daarom niet aan de orde.

 

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info