We know how to pack success

Bordanil Inflight HT®

Packaging die inflight catering nóg lekkerder maakt

Bij catering aan boord van vliegtuigen staat gewichtsreductie centraal. Ook milieuvriendelijke maaltijdverpakkingen sluiten aan bij het streven naar duurzaamheid en minimale milieubelasting. Lichtgewicht wegwerpverpakkingen presteren vanuit duurzaamheidsperspectief beter dan herbruikbare verpakkingen. Bordex Packaging ontwikkelde een Laminated Polyester Film (Bordanil Inflight HT®) inclusief custom bedrukking die, in combinatie met CPET ovenable trays, voldoet aan alle eisen. En méér dan dat!

Zelfventilerend

Onze Bordanil Inflight HT® folie is ontwikkeld als optimale afsluiting van lichtgewicht ovenable trays die inflight catering makkelijker en veiliger maken. De folie is zelfventilerend. Zodra de trays in de oven worden opgewarmd kan de opgewekte stoom gemakkelijk ontsnappen door de folie. Het ventilatieniveau kan door de producent van de maaltijden nauwkeurig worden afgesteld bij het sealproces.

Snel te openen

Na het opwarmen kan de folie eenvoudig worden verwijderd. De snelheid van dat proces vermindert de verwerkingstijd en zorgt ervoor dat alle maaltijden in een batch zo gelijkmatig mogelijk en zonder kwaliteitsverlies kunnen worden geserveerd. Om maximaal te profiteren van het zelf ventilerende vermogen en de verwijderbaarheid van de folie is het raadzaam de maaltijden voor gebruik te ontdooien.

Aantrekkelijke communicatiedrager

De folie is niet alleen veilig en makkelijk in gebruik; ook als communicatiedrager biedt onze Bordanil Inflight HT® meerwaarde. De folie kan full colour worden bedrukt om de presentatie van de maaltijden aan boord nóg aantrekkelijker te maken.

Voedselveiligheid

De Bordanil Inflight HT® folie kan worden gebruikt bij temperaturen van -18 C tot 175 °C. Zowel in bedrukte als in onbedrukte vorm voldoet de folie aan de strengste EU richtlijnen met betrekking tot voedselveiligheid. De folie beschikt over alle gangbare certificeringen.

Opslag

Bordanil Inflight HT® folie blijft tijdens opslag maar liefst een jaar in optimale conditie. Voorwaarden voor optimale opslag zijn: niet in direct zonlicht en bij temperaturen tussen de 0 °C – 40 °C met een vochtigheid van 40 – 70 %.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Bordanil Inflight HT Film

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info