We know how to pack success

Twee nominaties voor PressurePack

PressurePack heeft maar liefst twee nominaties in de wacht gesleept. Voor de NL-PackagingAwards 2020 werd het concept genomineerd in de categorie ‘Innovatie Verpakkingen’. Deze categorie omvat 5 aanbevelingen die aantoonbaar vernieuwend zijn en daardoor één of meerdere functies beter vervullen.

En afgelopen week ontving PressurePack een tweede nominatie; nu voor De Gouden Noot editie 2020. Met deze prestigieuze verpakkingsprijs stimuleert het NVC innovaties op het gebied van verpakte producten én verpakkingen.

Revolutionaire manier van maaltijdbereiding

PressurePack staat voor een slim, revolutionair, ‘ademend’ verpakkingsconcept! Door een gecontroleerde drukopbouw wordt de inhoud (vaak een maaltijd) onder de meest ideale omstandigheden gegaard. In slechts drie minuten! Het slimme gaatje (ventiel), geïntegreerd in de rand van de schaal, zorgt voor exact de juiste drukopbouw. Stel de magnetron in en start! Door toenemende druk ontstaat er een circulaire luchtstroming en de folie gaat langzaam bollen. Hierdoor wordt het lipje in de hoek omhoog getrokken en zo ontsnapt de overtollige lucht. Zo ontstaat er geen overdruk en wordt de inhoud optimaal in eigen stoom gegaard. Voedingstoffen, vitamines en mineralen blijven perfect behouden! PressurePack zorgt dus niet alleen voor (bereidings)gemak, maar de maaltijd wordt ook beter, sneller en gezonder gegaard!

Niet alleen slim, ook duurzaam!

In tegenstelling tot andere stoommaaltijden bevat een PressurePack verpakking geen andere materialen. Het ventiel is namelijk ‘slim’ verwerkt in de rand van de schaal, waardoor deze uitsluitend uit 100% recyclebaar mono-materiaal bestaat. En dankzij een gecontroleerde drukopbouw zijn ook extra stevige wanden overbodig. Gecombineerd met onze EcoFit technologie, kunnen we tot 20% aan materiaal (grondstof) besparen.

10 finalisten!

De volgende ‘Gouden Noot’ juryronde staat gepland op woensdag 7 oktober a.s. De 10 finalisten worden dan in staat gesteld hun inzending te presenteren ten overstaan van de gehele jury. De jury beslist vervolgens welke inzending het Goud wint en welke de Zilveren en de Bronzen Noot. De prijsuitreiking van de 30e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot vindt op donderdag 8 oktober plaats in Amsterdam (A’DAM Tower) en zal live gestreamd worden.

De NL Packaging Awards worden op 11 februari 2021 uitgereikt.

Meer informatie?

T: +31 (0)55 599 65 00
E: sales@bordexpackaging.nl

 

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info