We know how to pack success

PP360® Hardcups zetten de nieuwe standaard

Kies je voor herbruikbare bekers, dan kies je voor een hardcup, gemaakt van polypropyleen (PP). Dit materiaal heeft een tikkeltje melkachtig kleur, beschadigd minder snel en gaat langer mee. Met de steeds groter wordende vraag naar duurzame oplossingen, zal de vraag naar hardcups de komende jaren verder groeien. Tot voor kort was het aanbod enigszins schraal. Wat ons betreft kan dit anders en beter! Voldoende aanleiding voor het Bordex productontwikkelingsteam om hiermee aan de slag te gaan.

Na uitgebreid veld- en deskonderzoek zijn de eisen en wensen van gebruikers en festivalorganisatoren in kaart gebracht en verwerkt in de nieuw ontwikkelde PP360® hardcup. Dat maakt de PP360® beker tot het beste hardcup-aanbod.

Innovatieve features, drinkt als een ‘fluitje’.

Meermalige PP360® bekers zijn dus sterk verbeterd ten opzichte van het bestaande aanbod hardcups. De eerste twee versies (0,2L + 0,25L) zijn voorzien van een aantal unieke, innovatieve features. De bekers zijn uitgevoerd met een fijne, meer afgeronde drinkrand. Dat voelt een stuk beter aan en drinkt heerlijk. In het kader van duurzaamheid is het bekergewicht een belangrijk thema. Door op een slimme manier te werken met variërende wanddiktes, zijn we erin geslaagd het gewicht van de beker aanzienlijk terug te brengen. We besparen tot 20% op materiaal, zonder dat dit ‘voelbaar’ ten koste gaat van de kwaliteit. De bodem van de hardcup is voorzien van een unieke 360° stapelrand. Dat geeft niet alleen optisch een mooi beeld (bodem met ziel), maar de cups zijn ook perfect nestbaar (van de stapel te halen). De stapelrand is zo gepositioneerd dat de stapelhoogte flink wordt verminderd. Hierdoor gaan er zo’n 20% meer cups in een doos/korf. PP360® bekers zijn verder voorzien van een zo goede als vlakke bodem, dit ter voorkoming van schimmelvorming.

Onbreekbaar en versplintert niet!

Een belangrijk voordeel van PP360® hardcups is dat ze de wegwerpcultuur tegen gaan door inzet van statiegeld. Het resultaat is dat er op festivals ca. 90% van de bekers weer wordt ingeleverd bij de bar. Een volledig brandschoon festivalterrein is echter een utopie. Een klein deel van de bekers komt alsnog terecht op het feestterrein en wordt vertrapt. In bijna alle gevallen treedt versplintering op, wat een aanzienlijk veiligheidsrisico met zich meebrengt. PP360® hardcups zijn echter gemaakt van onbreekbaar, semi-transparant polypropeen. Bij blootstelling aan geweld vervormt (plooit) weliswaar de beker, maar ze versplinteren niet. De bekers zijn zo goed als onbreekbaar en daarom 100% veilig. En natuurlijk zijn de hardcups ‘Raptab compatible’. Een hoge (bier) omloopsnelheid wordt hierdoor gegarandeerd.

Klaar voor het seizoen 2022

Het huren van de beste, meest duurzame hardcups is nog nooit zo makkelijk geweest. Stevige, prettig drinkende PP360® hardcups huur je eenvoudig bij Cupstack in Nieuwegein. Ze bezorgen de cups op iedere gewenste locatie in Nederland. En na afloop worden de bekers weer opgehaald voor duurzame reiniging en hergebruikt. Het team van Cupstack bestaat uit professionals uit de evenementenbranche. Zij kennen de uitdaging om een duurzaam imago neer te zetten en de kosten te beperken. Met de lancering van PP360® hardcups zijn Bordex Packaging en Cupstack helemaal klaar voor een nieuw evenementenseizoen.

Meer informatie over PP360® hardcups?

Bel Ali Keskin (Bordex Packaging): telefoon 06 29 41 30 97.

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info