We know how to pack success

360BOX: plastic bekers inzamelen voor hoogwaardige recycling

Ook na 2024 zijn eenmalige plastic bekers nog steeds toegestaan, maar dan moeten de ‘soft cups’ wel voor minimaal 75% worden ingezameld voor hoogwaardige recycling. Deze maatregel heeft als doel de enorme aantallen plastic bekers die na eenmalig gebruik worden weggegooid te verminderen. Een uitstekende bepaling, want gebruikte PET/PET360 bekers zijn immers zeer goed recyclebaar. De bekers zijn niet langer het einde van een cyclus, maar de start van nieuwe grondstof. Gelukkig is Bordex Packaging met de 360BOX hier al een tijdje klaar voor. Het ingezamelde PET plastic wordt gerecycled tot nieuw granulaat en daar maken we weer nieuwe PET-bekers van. Kortom: drinken, genieten, maar vanaf nu ook veel recyclen!

Plastic bekers recyclen

Plastic bekers, maar dan wel recyclen

Wel plastic bekers, maar dan wel zo min mogelijk (rest)afval. Hoogste tijd om de keten sluiten! PET is namelijk het enige materiaal dat 100% food-safe kan worden hergebruikt voor de productie van nieuwe bekers. Bestel daarom je vanaf nu je PET/PET360-bekers altijd in combinatie met minimaal 3 stuks PET360 boxen (altijd inclusief binnenzak, grondpennen en posters). Plaats de afvaldozen op je evenement, festival of in je horeca gelegenheid. Dankzij de duidelijke instructies wordt de klant direct meegenomen in het proces van recyclen. Hij drinkt, geniet en recyclet. TIP: door het gebruik van losse verzamelzakken zijn de 360-boxen ook meermalig in te zetten. Het is wel belangrijk dat er geen ander afval bijkomt, zoals blikjes of kartonnen bekers. Anders gaan de zakken alsnog naar de vuilverbranding en dat is uiteraard zonde. Zijn de zakken eenmaal gevuld, dan kun je eenvoudig een afhaling inplannen op FestivalCup.nl en binnen no-time wordt het plastic PET-afval (360BOXEN en/of losse verzamelzakken) bij je opgehaald.

Keurig ingezameld, maar wat nu?

Plastic bierbekers recyclenHet ingezamelde PET plastics is de start van onze recycling route! Het PET plastic wordt verzameld in Apeldoorn, gebaald en vervolgens per volle truck afgeleverd bij de PET verwerker. De resten (dopjes, etiketten) worden verwijderd, het materiaal wordt gereinigd en vervolgens in kleine snippers gesneden. Deze ‘flakes’ worden verwerkt tot PET360 granulaat korrels. Deze korrels gaan vervolgens naar onze bekerfabriek, die er weer nieuwe PET360® bierbekers van maakt. Kortom: de meest milieuvriendelijke opvolging van dit PET afval.

Meer informatie over de 360BOX?

Bezoek onze website: www.festivalcup.nl of neem contact op met Bordex Packaging.

Ali Keskin, Key-Accountmanager Events
T: +31 (0)6 29 41 30 97
E: akeskin@bordex.nl

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info