We know how to pack success

Tariefdifferentiatie Plastic 2.0. Maximale ABB korting op PET recyclebekers.

Sinds 1 januari 2023 brengen wij een Afvalbeheerbijdrage (ABB) en SUP-opslag in rekening op bepaalde producten. Recentelijk heeft het Afvalfonds de nieuwe tarieven voor 2024 gepubliceerd. Deze tarieven kunt u vinden op afvalfondsverpakkingen.nl. Verpakkingen die gemaakt zijn van gerecycled plastic en/of goed recyclebaar zijn, krijgen met ingang van 1 januari 2024 een gunstiger tarief.

Tariefdifferentiatie Plastic 2.0

Om de plasticproductie te verminderen, moet plastic verpakkingsafval worden gerecycled tot nieuwe verpakkingen. Het Afvalfonds Verpakkingen beloont in 2024 gemakkelijk recyclebare plastic verpakkingen en het gebruik van recyclaat. Plastic, hoewel nuttig voor productversheid, heeft negatieve gevolgen als het niet goed wordt afgedankt. Het Afvalfonds streeft naar volledig fossielvrije en circulaire verpakkingen tegen 2050. Tariefdifferentiatie 2.0 moet producenten motiveren om volop mee te doen aan deze transitie.

Maximale ABB korting op PET bekers

Vanaf 1 januari 2024 geldt de ABB-korting voor alle PET-bekers en shakers. Aangezien producten in deze categorie aan alle vereisten voldoen, kan de volledige korting van €0,50 worden toegepast. De afvalbeheerbijdrage wordt verlaagd van €1,22 naar €0,72 per kilogram.

De ABB-korting is verder onder meer van toepassing op PET-trays (€0,50), PP-trays (€0,40) en OPP-folie (€0,50). Je vind de nieuwe ABB-tarieven op artikelniveau terug op onze facturen.

De bijkomende SUP-opslag, die van toepassing is op alle producten die onder de SUP-wetgeving vallen, blijft onveranderd in 2024. De opslagkosten bedragen €2,30 per 1.000 stuks.

Bordex Packaging

Nog vragen over de Afvalbeheerbijdrage?

Heb je nog vragen over de ABB of SUP-opslag, neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers, sales support (T: 055-5996500) of via mail.

Update: December 2023

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info