We know how to pack success

PressurePack. Maaltijden opwarmen en garen onder de állerbeste condities

Een gezonde maaltijd serveren van goede kwaliteit is met de innovatieve PressurePack technologie van Bordex Packaging gegarandeerd! Verse ingrediënten worden niet alleen onder de allerbeste condities in de magnetron opgewarmd; ook het garen van een maaltijd is geen enkel probleem. Door de beheerste drukopbouw is de gaarheid altijd onder controle. Het gepatenteerde systeem garandeert een optimaal smaakbehoud en een knapperige ‘bite’.

Makkelijk in het gebruik

Direct na het bereiden van de maaltijd wordt de schaal geseald. Het intelligente ‘EasySteam Valve’ zorgt ervoor dat de overtollige druk gecontroleerd wordt afgevoerd. Zodra de maaltijd voldoende is teruggekoeld, wordt het ventiel in de ‘gesloten modus’ geplaatst. De horizontale positie van het ventiel wordt 90° gedraaid naar een verticale positie. De schaal wordt hiermee volledig en luchtvrij afgesloten (verzegeld). De tamper evident sluiting garandeert het éénmalige gebruik. Voordat de eindgebruiker de maaltijd opwarmt, wordt de tamper evident verzegeling verbroken. Dit gebeurt door het kantelen van het ventiel in een horizontale positie.

Maaltijden in een mum van tijd opgewarmd

Het opwarmen van voorgegaarde maaltijden is een belangrijke stap om tot een smaakvolle maaltijd te komen. Met behoud van kwaliteit, smaak en voedingswaarde. PressurePack helpt daarbij! Het gepatenteerde systeem garandeert de juiste druk tijdens het opwarmen, zonder dat er over- of onderdruk plaatsvindt. Het innovatie EasySteam Ventiel, geïntegreerd in de rand, staat garant voor een gecontroleerde luchtafvoer. Het prikken van teveel of te weinig gaatjes in de folie, ter voorkoming van een ophoping van waterdamp of te hoge druk, behoort definitief tot het verleden. De maaltijd wordt onder de beste (gecontroleerde) omstandigheden opgewarmd; niet te droog of te plakkerig.

Garen onder de allerbeste omstandigheden

Niet alleen het opwarmen, maar ook het garen van verse en rauwe ingrediënten gaat heel eenvoudig én snel met de innovatieve PressurePack oplossing van Bordex Packaging. Plaatst je favoriete maaltijd in de magnetron en dankzij de volledig gecontroleerde stoomoverdracht stoomt de maaltijd in een mum van tijd gaar. Het EasySteam ventiel garandeert exact de juiste druk. Vitaminen, mineralen en smaak blijven goed behouden. In een paar minuten heb je een perfect bereide, verse maaltijd op tafel.

Autoclaaf? Air-in steam-out!

Opwarmen, garen, maar ook pasteuriseren! Het slimme ‘air-in steam-out’ systeem zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoegd tijdens het opwarmen van een maaltijd. Wordt de druk te hoog, dan wordt de juiste hoeveelheid stoom afgevoerd en omgekeerd. Het EasySteam Ventiel, verwerkt in de rand, is garandeert een optimale werking. Topsealfolie kan hierdoor makkelijk worden verwijderd (easy peel). De schaal kan als mono materiaal worden gerecycled.

PressurePack

Effectief materiaalgebruik

PressurePack schalen worden zonder over- of onderdruk gegaard of opgewarmd. Extra materiaal toevoegen voor meer stevigheid van de wanden van de schaal is daarom niet aan de orde. Met relatief dunne wanden kan de inhoud worden opgewarmd, gegaard of zelfs gepasteuriseerd. Gecombineerd met de voordelen van onze EcoFit© technologie, maakt dat de schalen lichter en dus een stuk duurzamer.

Meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, maar ook telefonisch: +31 (0)55 599 65 00.

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info