We know how to pack success

EcoFit®

Unieke EcoFit® spuitgiettechnologie

Bordex Packaging ontwikkelde EcoFit® als hét antwoord op de groeiende vraag naar dunnere, meer duurzame verpakkingen. EcoFit® is een exclusieve en unieke technologie die de voordelige en duurzame productkarakteristieken van thermovorm combineert met de voordelen van conventionele spuitgiettechniek!

Belangrijke voordelen

De unieke, door Bordex ontwikkelde en gepatenteerde Flow Moulding technologie kent grote voordelen ten opzichte van traditionele spuitgiettechniek. Het resultaat is maar liefst 30% lichter in gewicht dan traditionele spuitgietverpakkingen! Toch is het product optimaal stevig en maatvast en is de wandverdeling uiterst gelijkmatig. In-mould labelling tot maar liefst zes kleuren zorgt voor aantrekkelijke representatieve en communicatieve mogelijkheden. Het EcoFit® procedé kent bovendien geen beperkingen ten aanzien van het model of kleurgebruik in het basismateriaal.

Efficiëntere techniek

De uiterst flexibele EcoFit® technologie is gebaseerd op een spuitgietmethode waarbij de matrijzen ‘uit elkaar’ staan en gelijktijdig met de inspuiting worden gesloten. Daardoor ontstaat tegendruk. De benodigde injectiedruk is daardoor lager en dat levert een aanzienlijke besparing in energie- en materiaalverbruik op. Minder materiaal voor de ‘flow’ betekent een forse besparing op het gewicht ten opzichte van de traditionele methodes. Het eindproduct koelt ook nog eens een stuk sneller af, waarmee afhankelijk van de toepassing 20-50% reductie van de cyclustijd kan worden gerealiseerd. De EcoFit® technologie kan toe met lichtere machines dan bij traditioneel spuitgieten. Dat resulteert in een lagere afschrijving. Kortom, door efficiëntie veel besparingen op diverse vlakken!

Spuitgietverpakkingen-custom-made-ecofit

Flexibiliteit van Hollandse bodem

EcoFit® is een exclusief door Bordex Packaging in Nederland ontwikkelde technologie. De basismatrijzen wordt geproduceerd in Nederland en zijn ‘om te bouwen’ voor meerdere producten, waarbij verschillende mould onderdelen kunnen worden ingezet voor variabele hoogtes.

Bewezen in de praktijk

De toegevoegde waarde van EcoFit® bewijst zich al dagelijks in de praktijk. De eerste series zijn succesvol geïntroduceerd: de beproefde 187 serie en de veelzijdige M-serie maaltijdschalen. De technologie is niet alleen bedoeld voor serieproductie, maar levert ook interessante mogelijkheden op voor middelgrote custom made projecten. Meer weten over de grote voordelen van deze duurzame technologie? Neem contact met ons op!

Bordex Packaging werkt aan duurzame oplossingen.

Kunststof kan wél cradle-to-cradle!

Meer lezen over onze oplossingen?

Meer info